Menu
Regjeringen besluttet tidligere i år innkjøp av 54 nye stridsvogner. Nå har regjeringen bestemt å anskaffe ytterligere et simulatorsett for stridsvogner. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) mener dette er et godt eksempel på smart bruk av ny teknologi. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Forsvaret får ny stridsvognsimulator til Rena

Regjeringen kjøper ytterligere et simulatorsett for stridsvogner. I tillegg til Indre Troms får også Rena en slik simulator.

Av NTB | 08.09.2023 13:04:58

Politikk: Tidligere i år gikk regjeringen til innkjøp av 54 nye stridsvogner. I denne avtalen lå også leveranse av et simulatorsett til Indre Troms, men også opsjoner for ytterligere anskaffelser. Nå har regjeringen besluttet at opsjonen skal utløses.

– Gjennom å oppgradere vårt eget forsvar med moderne utstyr bidrar vi til å gjøre Nato sterkere, noe som er svært viktig i dagens alvorlige sikkerhetspolitiske situasjon. Vi har meget dyktig personell som opererer dagens stridsvogner, og jeg er svært fornøyd med at vi nå har fått på plass et ekstra simulatorsett slik at vi sikrer kvaliteten på treningen framover, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Det vil fortsatt være behov for trening med stridsvogn, men økt bruk av simulator har både en økonomisk og miljømessig gevinst.

– Simulator gir mulighet til mengdetrening uten bruk av drivstoff, ammunisjon eller slitasje. I tillegg er det mulig å trene på situasjoner som ikke er ønskelig eller mulig å gjennomføre fysisk, sier Gram.

Leveranse vil etter planen foregå fra høsten 2026 og fram til 2028.

(©NTB)

Flere nyheter: