Menu
Høyre-nestleder Henrik Asheim sier at det kan godt hende at aksjelisten kunne vært klar før valget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Finnes tilbød å lage forenklet aksjeliste før valget – Solberg ville ha komplett liste

Fredagen før valget tilbød Sindre Finnes å lage en forenklet liste med aksjehandler over en viss verdi. Erna Solberg ville heller ha en komplett liste.

Av NTB | 19.09.2023 21:12:28

Politikk: I Høyres tidslinje vises det til en telefonsamtale mellom Solberg og Finnes om kvelden fredag 8. september, hvor de to snakker om oversikten over Finnes’ aksjehandel i perioden hun satt som statsminister.

– Finnes spør i telefonsamtalen om det kan holde å lage en oversikt over handler over en viss verdi. Dette avslår Solberg, og mener at det må lages en helhetlig, komplett og korrekt liste, heter det tidslinje-punktet for fredag 8. september, få dager før valget mandag 11. september.

Tidligere samme dag sa Finnes at det ville ta tid å lage en oversikt over alle aksjehandlene ettersom det omhandlet aksjehandler opp til ti år tilbake i tid.

Etter at Høyre tirsdag kveld publiserte tidslinjen, spurte VG Høyre-nestleder Henrik Asheim om aksjelisten kunne vært klar før valget.

– Det vet ikke jeg, men det kan godt hende. Utfordringen var at da det tilbudet kom ante ikke vi at omfanget var så stort som det var, svarer Asheim.

(©NTB)

Flere nyheter: