Menu
Argentinas verdensmestere, her ved keeper Emiliano Martínez, anklages av Fifa for krenkende oppførsel etter VM-seieren, og det er opprettet disiplinærsak mot landets fotballforbund. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Fifa opprettet disiplinærsak mot verdensmesteren

Fifa har opprettet disiplinærsak mot Argentinas fotballforbud for spillernes oppførsel i forbindelse med VM-finalen mot Frankrike i desember.

Av NTB | 13.01.2023 22:15:42

Sport: Det internasjonale fotballforbundet viser til brudd på medie- og markedsreglementet. Argentinerne beskyldes for «krenkende oppførsel og brudd på prinsippet om fair play».

Det pekes ikke spesielt på keeper Emiliano Martínez, som gjorde en obskøn gest med trofeet han fikk som VMs beste målvakt. Han ble også filmet i garderoben da han hånet Frankrikes stjernespiss Kylian Mbappé.

Flere timer etter seieren i straffesparkkonkurransen stormet Argentinas spillere syngende i samlet flokk gjennom intervjusonen uten å stoppe for intervjuer med internasjonale medier. Det er trolig også del av Fifas ankepunkter.

Fifa har ilagt bøter til fotballforbundene i Serbia, Sveits, Mexico og Ecuador for diskriminerende sanger fra deres tilhengere under VM i Qatar.

(©NTB)

Flere nyheter: