Menu
Mathias Dyngeland sto i veien for en stor Marcus Mehnert-sjanse. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Feberredninger fra Mathias Dyngeland reddet Brann – Strømsgodset tok sterkt poeng i Bergen

Marcus Mehnert misbrukte en enorm sjanse da Strømsgodset spilte 0-0 mot serietoer Brann og fikk med seg ett poeng fra Bergen i Eliteserien fredag kveld.

Av NTB | 28.06.2024 21:03:10

Sport: Etter en drøy halvtime feilberegnet Japhet Sery Larsen en lang bakromsball, og Marcus Mehnert fikk en stor sjanse alene med Mathias Dyngeland. Landslagskeeperen kom seirende ut av duellen med en flott beinparade. Samme mann sto i veien med en sterk redning da Logi Tómasson forsøkte seg fra distanse like før pause.

– Jeg tenkte først at jeg skulle runde han, men så ser jeg at han stopper. Da forsøker jeg å legge den i lengste, og da får han en fot på den. Sånn er det, og jeg tenker ikke noe mer på det. Jeg prøver så godt jeg kan, sa Mehnert til TV 2 i pausen.

Strømsgodset åpnet friskt i Bergen, og drammenserne skapte flere farligheter i løpet av de første ti minuttene. I andre enden forsøkte Niklas Castro på en akrobatisk avslutning, men Branns nummer ni lyktes ikke med forsøket.

For Brann uteble imidlertid de helt store sjansene før hvilen.

Tjue minutter etter pause var innbytter Aune Heggebø nære nettkjenning, men avslutningen gikk like utenfor mål. Med få minutter igjen å spille fikk Heggebø foten på et godt innlegg, men spissen misbrukte sjansen til å bli den store helten. Gulljaktende Brann måtte dermed nøye seg med 0-0 på eget gress.

Eirik Hornelands mannskap har vist gode takter så langt denne sesongen, og før fredagens kamp mot Strømsgodset hadde fjorårets sølvvinner plukket med seg tre seire på rad. I den siste kampen før sommerpausen vant de hele 5-0 hjemme mot Strømsgodset, og kun målforskjell skilte bergenserne fra tabelledelse før runden.

– Jeg har forventninger om at spillerne, om de ikke sier det, tenker at de er gode nok til å ta gull. Vi husker at de i fjor sommer fikk en alvorlig nedtur etter at de solgte noen spillere. Det er ingen spillere som er på vei ut nå, så nå havner de ikke i en skvis, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah før avspark.

Strømsgodset er på sin side nummer seks, ti poeng bak Brann.

(©NTB)

Flere nyheter: