Et sterkt 2022 for DNB
Et godt fjerde kvartal rundet av det som ble et solid år for DNB. Banken utbetaler 19 milliarder kroner til aksjonærene.
Arbeidsliv: Den høye aktiviteten i norsk økonomi fortsatte inn i fjerde kvartal, skriver DNB i en pressemelding. Et stramt arbeidsmarked og økende inflasjon bidro til at Norges Bank økte styringsrenten i flere omganger for å bremse inflasjonen.
Onsdag la banken fram resultatene fra fjerde kvartal i fjoråret og også hele 2022 oppsummert. Og banken kunne se seg fornøyd med solide økninger.
Fjoråret ble rundet av med et resultat på 9,9 milliarder kroner i siste kvartal. Det er en økning på 2,3 milliarder kroner fra tredje kvartal og en økning på 3,7 milliarder fra fjerde kvartal året før.
– Vi ser tilbake på et helt ekstraordinært år med gjenåpning, geopolitisk uro og uvanlig høy prisvekst, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.
Også de foregående kvartalene var av det solide slaget, noe som til sammen gjorde 2022 til et godt år for DNB. Resultatet for hele fjoråret utgjorde 32,9 milliarder kroner, en solid økning fra 25,4 milliarder kroner året før.
– I et urolig finansmarked har norsk økonomi nok en gang vist robusthet, og norske bedrifter har virkelig imponert meg med sin omstillingsevne. DNB står sterkt rustet til å støtte personkunder og bedrifter gjennom usikre tider, sier Braathen.
Rundt halvparten av DNBs utbytte går tilbake til det norske samfunnet, skriver banken. Den norske stat er den største aksjonæren med 34 prosent av aksjene gjennom Nærings- og fiskeridepartementet. Sparebankstiftelsen DNB er nest største aksjonær med 8,4 prosent av aksjene.
Styret har også besluttet å tilbakekjøpe inntil 0,5 prosent av selskapets egne aksjer, noe som tilsvarer rundt 7,7 millioner aksjer.
Økningen i fjerde kvartal er en del høyere enn hva analytikerne hadde ventet, og flere hadde anslått et resultat på 8,7 milliarder kroner, skriver E24.
Banken vil utbetale 12,5 kroner per aksje til aksjonærene, noe som tilsvarer et beløp på rundt 19 milliarder kroner.