Elverum-keeper Simon Mizera ble helten da Nærbø ble slått i håndballsluttspillet. Foto: Annika Byrde / NTB

Elverum vant thriller mot Nærbø – har matchball i sluttspillsemifinalen

Elverum slet i store deler av bortekampen mot Nærbø, men halte i land 23-22-seier ved hjelp av storspill av keeperinnhopper Simon Mizera.

Av NTB | 10.05.2023 22:24:12

Sport: Tsjekkeren reddet seks av ni skudd etter at han kom inn for Emil Imsgard i sluttfasen, og det siste han gjorde var å kaste seg lynraskt og slå Tord Haugsengs giftige underarmsskudd ut nede ved stolpen i siste sekund.

– Jeg er så glad for å ha hjulpet laget til seier, sa Mizera til TV 2 da han kom ut fra jubelklyngen.

– Det var en god redning, men avslutningen ble litt halvveis. Vi fikk ikke situasjonen vi ville ha, sa Haugseng.

Med 2-0-ledelse i best av fem kamper har Elverum tre matchballer i jakten på finaleplass, den første av dem i egen hall søndag.

Ledelsen var oppe i fire mål på det meste, men Elverum bet seg fast og var ett mål bak på 17-16 og senere på 20-19. Sindre Heldals mål til 21-22 ga Elverum ledelsen for første gang siden fem minutter før pause.

Da var det fortsatt seks og et halvt minutt igjen, men det skulle komme bare to scoringer til. Torger Edland utlignet, før Kassem Awad halvannet minutt før slutt scoret det som skulle bli vinnermålet.

– Dette var en berg-og-dalbane. Vi slet nesten gjennom hele kampen, men så kom Simon innpå og gjorde redningene vi trengte. Han er en vinnerskalle, sa Tobias Grøndahl til TV 2.

Nærbø scoret seks av den første omgangens sju siste mål og gikk fra 8-11 til 14-12 ved pause. I 2. omgang så det innledningsvis ut til at laget skulle ta vare på ledelsen og utligne i semifinaleserien.

Samme mann hadde en sjanse til å punktere kampen i siste minutt, men hans lobb ble reddet, og Nærbø fikk en siste sjanse som MIzera tok seg av.