Guro Reiten scoret det første målet da Chelsea tok et nytt steg mot seriegull i England. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Reiten og Maanum scoret i viktige seirer i engelsk superliga

Guro Reiten og Frida Maanum scoret begge da Chelsea tok et steg mot seriegull og Arsenal festet grepet om mesterligaplass.

Av NTB | 10.05.2023 22:34:17

Sport: London-lagene spilte hver sin hengekamp i superligaen onsdag. Chelsea slo Leicester 6-0 på hjemmebane, mens Arsenal vant 4-0 over Brighton på sørkysten.

Reiten scoret Chelseas ledermål i det 8. minutt da hun timet løpet sitt perfekt på et innlegg fra Pernille Harder. Den danske spissen startet på topp da Sam Kerr fikk en frikveld.

Erin Cuthbert doblet ledelsen før halvspilt førsteomgang, og Harder økte to ganger før pause. I 2. omgang scoret Lauren James med en kanon i nettaket før Jelena Cankovic satte punktum på overtid.

Maren Mjelde hvilte seg sammen med Kerr på benken onsdag.

Stina Blackstenius scoret to ganger for Arsenal før det var spilt ti minutter mot Brighton. Allerede i det 12. minutt burde hun fått sitt hattrick, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.

Rett før pause scoret Victoria Pelova sitt første superligamål framspilt av Maanum.

Chelsea er nå ett poeng bak serieleder Manchester United med en kamp mindre spilt. Arsenal er på tredjeplass med like mange poeng som fjerdeplasserte Manchester City, men med en kamp mindre spilt. De tre første får mesterligaplass.

I det 65. minutt ble Reiten, Harder, James og Cuthbert byttet ut samtidig. Chelsea spiller søndag FA-cupfinale mot Manchester United på et utsolgt Wembley.

Senere nikket svensken i tverrliggeren men hun fikk ikke sitt tredje mål. I stedet gjorde Maanum 3-0 da hun på innlegg fra Katie McCabe vant en duell med landslagsvenninne Guro Bergsvand og nikket inn.