Menu
Ella Marie Hætta Isaksen har lite til overs for forslaget fra Frps Erlend Wiborg. Hun kaller det fullstendig forkastelig. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ella Marie Hætta Isaksen om Frp-forslag: – Fullstendig forkastelig

Frps Erlend Wiborg har fredag foreslått å kaste ut utenlandske aktivister som bryter loven. Han får kraftig motbør fra Ella Marie Hætta Isaksen.

Av NTB | 14.10.2023 08:32:22

Politikk: Forslaget kommer i forbindelse med et spørsmål Wiborg stilte til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på Stortinget.

– Vi er ikke tjent med at utenlandske yrkesdemonstranter får komme tilbake til Norge, dersom de fra før har begått ulovligheter. Justisdepartementet har adgang til å instruere politiet i saker som dette, og jeg ønsker å vite om justisminister Mehl vil benytte den muligheten, sier Wiborg.

Han ønsker demonstrantene velkommen til å bruke ytringsfriheten sin, men mener at hvis de bryter loven og forsøker å hindre myndighetens virke, bør politiet utvise dem og gi dem innreiseforbud.

Ella Marie Hætta Isaksen har derimot lite til overs for forslaget.

– Frp skjønner åpenbart lite av historien til det samiske folk, sier Hætta Isaksen til NTB.

Hun påpeker at de er én nasjon, som bor i fire land: Norge, Sverige, Finland og Russland.

– Foreslår virkelig Frp å nekte våre egne søstre og brødre å komme til Oslo for å kjempe for vår felles kulturarv? Det er jo fullstendig forkastelig, sier Hætta Isaksen.

Fredag blokkerte Fosen-demonstrantene inngangen til elleve departementer og måtte etter hvert bæres bort fra politiet da de ikke ville fjerne seg. Blant de som demonstrerte var den svenske aktivisten Greta Thunberg.

(©NTB)

Flere nyheter: