Menu
For Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma ble det dramatisk på åpningsetappen av Vuelta a Espana. Her fra Tour de France i fjor. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB

DSM vant lagtempoen i såpeglatt Vuelta-åpning – unggutten Milesi inn i ledertrøya

DSM tråkket inn til seier på lagtempoen på den dramatiske første etappen av Vuelta a Espana lørdag. Lorenzo Milesi bærer den røde trøya søndag.

Av NTB | 26.08.2023 21:04:30

Sport: DSM-seieren kom knepent foran Movistar med 0,55 sekunder. Det var 21 år gamle Milesi som syklet først over mållinjen, og dermed er det han som skal bære ledertrøya på søndagens etappe.

På de glatte veiene i Barcelona fikk flere av lagene problemer underveis i løypa. Alpecin-Deceuninck og Arkea-Samsic hadde begge ryttere i bakken.

I tillegg var det svært mørkt for syklistene. Langs løypa var det svært dårlig belysning.

– Dette er på grensen til skandale, utbrøt TV 2s Magnus Drivenes mot slutten av konkurransen.

For storlaget Jumbo-Visma ble det alt annet enn en god opplevelse. Det gule godstoget havnet over halvminuttet bak DSM. Kaptein Jonas Vingegaard punkterte underveis i løypa.

Jumbo-Visma har gått seirende ut av årets to første Grand Tour-ritt. Primoz Roglic vant Giro d’Italia, mens Vingegaard gikk til topps i Tour de France for annet år på rad. I Vueltaen kan dermed det Nederland-baserte storlaget fullføre det som vil være en vanvittig seierstrippel i sykkelsporten.

Av de store sammenlagtkanonene i sykkelsirkuset mangler kun Tadej Pogacar. Lagets hans, UAE, kommer i stedet til start med den uhyre sterke spanjolen Juan Ayuso og portugiseren João Almeida.

Søndag venter en 182 kilometer lang kupert etappe fra Mataró til Barcelona.

(©NTB)