Menu
En punktering på siste fartsprøve kostet VM-tittelgrossisten Sebastién Ogier seieren i Rally Italia Sardinia. Foto: Micke Fransson / NTB

Dramatisk seier for Tänak i Rally Italia Sardinia – slo Ogier med to tideler

Sebastién Ogier punkterte på siste fartsprøve og tapte seieren i Rally Italia Sardinia til Ott Tänak, som vant med fattige to tidels sekund.

Av NTB | 02.06.2024 16:43:10

Sport: Ogier ledet med 6,2 sekunder foran den 16. og siste fartsprøven på Sardinia, men punkteringen kostet akkurat for mye tid til at han holdt unna.

Tänak kjørte i Hyundai inn til nest beste tid på prøven, og tiden holdt akkurat til å innkassere seieren foran den åttedoble verdensmesteren Ogier i Toyota.

– Dette var mer et terrengløp enn et rally. Det var ikke my jeg kunne gjøre da jeg punkterte. Jeg synes jeg fortjente bedre, men Ott kjørte et bra løp, sa Ogier.

– Det var en vanskelig helg. Det var smal vei og noen store steiner. Jeg gjorde mitt aller beste, sa Tänak før det var klart at tiden hans holdt til seier.

Estlendigens lagkamerat Daniel Sordo tok tredjeplassen, men han var nesten to og et halvt minutt bak. Seierskampen i helgens VM-rally var en ren tvekamp.

VM-leder Thierry Neuville forsvant ut av tetstriden da han kjørte i grøfta lørdag og måtte bryte. Han startet igjen søndag, vant alle de fire fartsprøvene siste dag og rasket med seg 13 VM-poeng under det nye poengsystemet.

Likevel ble forspranget hans redusert Tänak og waliseren Elfyn Evans, som ble nummer fire i rallyet, er begge 18 poeng bak ham. Ogier er 30 poeng bak på fjerdeplass.

Ogier har bare deltatt i fire av seks VM-runder i år. Han har plasseringene 2-1-1-2.

Neuville har i likhet med Tänak og Evans kjørt alle seks og har 1-4-5-3-3-41.

Det var ingen norske deltakere i helgens rally. Oliver Solberg, som kjører på svensk lisens, trakk seg rett før start på grunn av allergiplager.

(©NTB)