Menu
Esbjergs Henny Ella Reistad spilte en stor kamp for Esbjerg i mesterligaen søndag. Her fra fjorårets semifinale. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Reistad og Mørk herjet med Metz – 31 norske scoringer da Esbjerg vant bronsekampen i mesterligaen

Henny Ella Reistad og Nora Mørk glitret og scoret til sammen 26 ganger da danske Esbjerg vant 37-33 mot franske Metz i søndagens bronsekamp i Champions League.

Av NTB | 02.06.2024 16:53:07

Sport: Søndagens oppgjør var en reprise av bronsekampen for to år siden, da Metz vant 32-26. Også i fjor var Esbjerg involvert i bronsekamp, men danskene tapte da med ett mål for Györ.

På forsøk nummer tre fikk danskene omsider karet til seg 3.-plassen i den gjeveste europacupturneringen.

31 av Esbjergs mål ble scoret av norske spillere, anført av Reistad og Mørk med 13 hver.

Landslagsstjernen Reistad grep tidlig tak i dirigentpinnen, og 25-åringen sto for samtlige av Esbjergs fire første scoringer. Deretter la Nora Mørk sikkert på til 5- og 6-4 fra sjumeteren, før Reistad hamret inn 7-4 og 8-5 med to briljante skudd.

Etter en jevnspilt førsteomgang i Budapest gikk lagene i garderoben på stillingen 18-18. Lagene fortsatte å følge hverandre tett også etter hvilen, og med femten minutter igjen å spille sto det 27-26 til Esbjerg etter en ny Mørk-scoring.

I sluttminuttene viste Esbjerg seg sterkest og sikret til slutt seieren.

Esbjerg-troppen består av en rekke norske landslagsprofiler. I tillegg til Mørk og Reistad er Live Rushfeldt Deila, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg-Isaksen en del av det danske storlaget.

– Jeg synes det er litt ufortjent at Györ får den, for det kunne like gjerne vært oss. Vi brenner sjanser, og det er derfor vi ikke vinner. Det er ergerlig, sa den norske landslagsprofilen Reistad til TV 2 etter semifinalen mot Györ.

Metz tapte på sin side 29-36 for tyske Bietigheim i den andre semifinalen lørdag.

Først på det sjuende forsøket ble Reistad stanset av gultrøyenes sisteskanse. Kristine Breistøl, Reistad (2) og Mørk scoret Esbjergs niende, tiende, ellevte og tolvte mål, og den norske trioen sto dermed for samtlige av rødtrøyenes nettkjenninger de første tjue minuttene. Også Sanna Solberg-Isaksen fikk med seg en scoring fra kanten før pause.

Lørdag tapte Esbjerg 23-24 i et nervedrama av en semifinale mot ungarske Györ. I siste sekund fikk norske Sanna Solberg-Isaksen en eventyrlig sjanse til å utligne og sikre ekstraomganger, men Györs danske sisteskanse Sandra Toft sto i veien for forsøket.

(©NTB)