Menu
Kristian Eriksen lobbet inn 2-2 til Molde hjemme mot Viking. Foto: Marius Simensen / NTB

Eriksen-lobb reddet Molde i 2-2-kamp mot Viking

Kristian Eriksen fortsetter å prege Moldes kamper i Eliteserien. Søndag ordnet han 2-2 i hjemmemøtet med Viking.

Av NTB | 02.06.2024 16:33:09

Sport: Midtbanemannen lobbet inn utligningen med litt over et kvarter igjen å spille. Det var Eriksens sjette seriemål i år.

Scoringen kom i en periode da Molde syntes å ha gått tom for ideer.

På tampen trodde alle at Aaron Samuel hadde blitt MFKs matchvinner, men målet ble underkjent for offside etter en videogjennomgang av en situasjon der Viking-keeper Patrik Gunnarsson var helt på bærtur.

En frisk Molde-start ga 1-0-ledelse etter bare sju minutter. Magnus Wolff Eikrem timet perfekt en bakromspasning til Fredrik Gulbrandsen, som alene med keeper lobbet inn sitt andre seriemål for sesongen.

Det var usikkert om Gulbrandsen sto i offside da ballen ble spilt, men bildene viste at han sto akkurat på riktig side.

Utligningen ble avvinket for offside, men en VAR-sjekk omgjorde avgjørelsen.

Mange dueller og frispark preget resten av omgangen.

– Det er ikke bra nok. Vi startet bra, men så falt vi ned igjen og klarte ikke helt å komme opp i press, sa Gulbrandsen til TV 2 i pausen.

Tripic var heller ikke fornøyd da han ble spurt om Vikings innsats.

– Den starten var så sinnssykt unødvendig. Vi var veldig bestemt på at vi skulle være bunnsolide defensivt de første 10-15 minuttene. Det er utrolig skuffende for vår del, sa han.

Keeperkrisen i Molde gjorde at McDermott gikk rett inn på laget få dager etter at han ble hentet inn på en korttidskontrakt. Søndagens kamp var hans første fra start på høyt nivå siden 4. juni i fjor.

Etter helgens kamper tar Eliteserien pause fram til slutten av måneden. Moldes neste oppgave er Tromsø borte 28. juni, mens Viking tar imot Rosenborg to dager senere.

Et drøyt kvarter senere var Viking à jour takket være Isak Amundsens merkelige selvmål. Zlatko Tripic knallet et innlegg i stolpen, og i høy fart ble Amundsen truffet av returen og styrte fortvilt inn 1-1.

Viking kom best ut etter sidebytte. Gjestene tok kjapt ledelsen da Patrick Yazbek stanget et innlegg i tverrliggeren og Molde-keeper Sean McDermott. Det ble kreditert som et selvmål.

(©NTB)