Menu
Jonas Abrahamsen tok karrierens første seier. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sykling: Jonas Abrahamsen tok karrierens første proffseier i belgisk endagsritt

Jonas Abrahamsen viste at han er klar for Tour de France ved å ta en uhyre sterk soloseier i det belgiske rittet Brussel Classics søndag.

Av NTB | 02.06.2024 15:13:16

Sport: Det 218,4 kilometer lange rittet hadde start og mål i den belgiske hovedstaden.

Abrahamsen avsluttet best av alle og fikk omsider proffseieren mange over tid har pekt på at han har gjort seg fortjent til. Skiensgutten bekreftet dermed kanonform kun få uker før årets Tour de France starter.

Råsterke Abrahamsen, med kallenavnet «Grenlandsplogen», har gjort seg kjent som en uhyre sterk bruddrytter. Søndag stakk han fra tetgruppa sammen med slovakiske Martin Svrcek med rundt 15 kilometer til mål.

De to skulle vise seg å bli svært vanskelige å fange.

Alexander Kristoff har radet opp seirer den siste tiden. Lørdag gikk han til topps for fjerde gang på en måned da det ble spurttriumf i Heistse Pijl. Søndag fikk imidlertid ikke veteranen med utfallet å gjøre.

Kristoff havnet underveis i en større gruppe bak teten. Lenge så det ut til at nordmannen skulle få kontakt igjen, men slik gikk det ikke. Til tross for tetgruppas ledelse på et tidspunkt var nede i 15 sekunder, måtte Kristoff se seierskampen gå fløyten.

Abrahamsen er selvskreven på Tour de France-laget til Uno-X. Sommerens sykkelfest i Frankrike starter i Firenze 29. juni.

(©NTB)