Menu
Anders Mol og Christian Sørum skal forsøke å forsvare OL-gullet i sandvolleyball. Her er duoen avbildet i forbindelse med et pressetreff fredag. Foto: Jan Langhaug / NTB

Disse venter Mol og Sørum på historisk gulljakt i Paris: – Nødt til å spille veldig god volleyball

Nederlandsk, italiensk og chilensk motstand venter for den norske volleyballduoen Anders Mol (26) og Christian Sørum (28) i Paris-OL.

Av NTB | 28.06.2024 17:53:18

Sport: I Paris skal duoen prøve å forsvare OL-gullet de vant i Tokyo. Ingen har klart det på herresiden tidligere.

Turneringen i den franske hovedstaden er satt opp med seks grupper med fire lag. To lag fra hver gruppe går videre, i tillegg til de to beste 3.-plassene. Mol/Sørum er plassert i gruppe B med Steven van de Velde og Matthew Emmers (Nederland), Alex Ranghieri og Adrian Carambula (Italia) og Marco og Esteban Grimalt (Chile).

– Det er i utgangspunktet tre gode lag, så vi er nødt til å spille veldig god volleyball, sier Sørum til NTB.

– Vi jobber hele tiden med å finne rytme og selvtillit. Vi har en god del OL-erfaring i tillegg, sier Mol.

Turneringen starter 27. juli med gruppespill. Sluttspillet går i gang 4. august med åttedelsfinaler. Finalen spilles 10. august. Den svenske duoen David Åhman og Jonatan Hellvig er ventet å være blant Mol og Sørums fremste konkurrenter på sanden i Paris.

– Det går bedre og bedre, men det er ennå litt sårt. Jeg har kommet ganske langt i rehabiliteringen, fortsetter Mol.

For tre uker siden var den norske duoen i aksjon i en turnering i Ostrava, der de til slutt ble nummer fire.

– Ting stemte ikke helt, så det var litt frustrerende. Likevel kunne vi ikke forvente så altfor mye. Det gikk egentlig over all forventning, understreker Mol.

Før OL i Paris skal den norske duoen i aksjon i Gstaad (3. – 7. juli) og Wien (9. – 14. juli).

I 2021 endte Mol/Sørum som toer i sin gruppe etter ett tap, men spilte seg opp i sluttspillet og kunne til slutt juble for OL-gull.

I slutten av mars pådro Mol seg et brudd i foten, og få dager senere ble det klart at han må spille OL-turneringen med en skinne.

(©NTB)

Flere nyheter: