Menu
Russlands president Vladimir Putin på kontoret sitt i Kreml fredag, i et videomøte med avgangselever fra det nasjonale økonomi- og administrasjonsakademiet. Foto: Kreml / AP / NTB

Putin vil gjenoppta produksjonen av tidligere forbudte raketter

Russland burde gjenoppta produksjonen av kort- og mellomdistanseraketter, som tidligere var forbudt under en nå utgått nedrustningsavtale med USA, mener Putin.

Av NTB | 28.06.2024 18:43:08

Politikk: – Det virker som vi er nødt til å begynne å produsere disse rakettsystemene, sa Russlands president Vladimir Putin i et TV-sendt møte med flere av Russlands øverste sikkerhetsansvarlige fredag.

Han hevder at USA både produserer disse rakettsystemene og at de har utplassert dem i Danmark for bruk i militære øvelser. Han sier også at USA har plassert slike på Filippinene.

– Vi er nødt til å ta en beslutning hvor vi skal plassere dem, dersom det blir nødvendig for å ivareta vår sikkerhet, sier Putin.

Kort- og mellomdistansemissiler var tema for INF-traktaten i 1987, der Sovjetunionen og USA ble enige om at de ikke skulle ruste opp med atommissiler i Europa. Avtalen utløp i august 2019 etter at daværende president Donald Trump satte avtalen i bero 1. februar samme år. Russland gjorde det samme dagen etter.

(©NTB)

Flere nyheter: