Menu
Lene Retzius tok gull i friidretts-NM i Sandnes fredag. Her er hun avbildet under NM i 2023. Foto: Geir Olsen / NTB

Retzius med suverent NM-gull i stavsprang – OL-jagende Faye uten resultat

Lene Retzius hadde ingen problemer med å ta NM-gull i stavsprang i Sandnes fredag. For OL-jaktende Kitty Friele Faye ble det en tung dag på jobben.

Av NTB | 28.06.2024 18:53:06

Sport: 28 år gamle Retzius har en personlig bestenotering på 4,70, satt i Genève for drøye to år siden. Det er samtidig norsk rekord i øvelsen.

Fredag sto hun over samtlige høyder før 4,26 meter, der hun trengte tre forsøk på å komme seg over. Dermed måtte 17-åringen Embla Mathilde Njerve, som lå an til et svært overraskende gull, i stedet nøye seg med sølv. Birgitte Kjuus tok bronsen.

Gullvinner Retzius tok seg deretter over 4,41 på andre forsøk, før 4,52 ble forsert på første forsøk. Det ble også Retzius sitt siste sprang i konkurransen.

Retzius tok seg til EM-finale i 2022, der hun ble nummer tolv. I 2021 klarte hun ikke å ta seg til finale i Tokyo-OL. Hun tok seg heller ikke videre fra kvalifiseringen i friidretts-EM i Roma tidligere denne måneden.

Kitty Friele Faye fikk det på sin side ikke til å stemme. Hennes bestenotering på øvelsen er 4,45 meter, men 21-åringen mislyktes med samtlige forsøk på 4,15. 32 utøvere kommer til Paris gjennom rankingsystemet, og før NM var Faye nummer 36. Dermed ser det vanskelig ut for Faye i OL-jakten.

Fristen for å kvalifisere seg til sommerlekene i Paris er førstkommende søndag, men Retzius er trygt innenfor kvotegrensen på øvelsen.

Det er imidlertid ikke gitt at Olympiatoppen tar ut en utøver til OL, selv om vedkommende er inne på ranking.

(©NTB)