Menu
Norges skip Marianne Rørvik under kampen mot USA sist søndag i curling-VM for kvinner i Göransson Arena i Sandviken. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB.

Curling: Norge tapte for VM-favorittene Sveits

Det var lenge jevnt, men det norske laget og skip Marianne Rørvik måtte slutt gi tapt for sterke Sveits i curling-VM med 1-6.

Av NTB | 23.03.2023 11:34:10

Sport: Sveits er regjerende verdensmestere og er ubeseiret hittil i mesterskapet med ni strake seirer. Norge står med 5-4 og kjemper om en plass i semifinalen.

Det ble en tett og jevn kamp før Sveits avgjorde i den niende omgangen med å vinne den 5-0. Norge klarte å blanke omgangene fram til Sveits «stjal» ett poeng i den tredje omgangen. De norske kvinnene utlignet til 1-1 i den fjerde.

Så var det den sveitsiske skipen Silvana Tirinzoni som valgte å blanke de fire påfølgende omgangene. I den niende ble det liggende igjen fem sveitsiske steiner som var bedre enn beste norske stein.

I tillegg til skip Marianne Rørvik består det norske laget av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

Norge møter New Zealand senere torsdag. New Zealand har tapt alle sine første ni kamper i grunnspillet.

Gruppespillet avsluttes fredag. Da skal Norge opp mot Italia og Tyskland. Norge må trolig vinne sine tre siste kamper for å klare en semifinaleplass.