Menu
Johanne Killi er klar for slopestylefinalen i Silvaplana. Foto: Heiko Junge / NTB

Johanne Killi sikret verdenscupen sammenlagt – klar for slopestylefinale i Silvaplana

Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie.

Av NTB | 23.03.2023 11:44:11

Sport: Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken.

25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen.

Gremaud, som ligger 54 poeng bak Killi, var den eneste som kunne ta henne igjen i sammendraget som stilte på start i Silvaplana. Dermed er den norske jenta sikret sin andre krystallkule denne sesongen.

Sandra Eie er også videre til finalen etter at hun endte som nummer ni i kvalifiseringen. Hun fikk det ikke til å stemme i sitt første forsøk, men fulgte opp med 70,60 poeng i det andre og endte som nummer ni.

Det er de ti beste som går videre til finalen.

Friski-gutta skal også ut i kvalifisering senere torsdag. Finalene kjøres lørdag i Silvaplana.

(©NTB)