Menu
Johanne Killi er klar for slopestylefinalen i Silvaplana. Foto: Heiko Junge / NTB

Killi sikret verdenscupen sammenlagt – Ruud vant slopestylecupen

Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie.

Av NTB | 23.03.2023 11:54:04

Sport: Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken.

25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen.

Gremaud, som ligger 54 poeng bak Killi, var den eneste som kunne ta henne igjen i sammendraget som stilte på start i Silvaplana. Dermed er den norske jenta sikret sin andre krystallkule denne sesongen.

Sandra Eie er også videre til finalen etter at hun endte som nummer ni i kvalifiseringen. Hun fikk det ikke til å stemme i sitt første forsøk, men fulgte opp med 70,60 poeng i det andre og endte som nummer ni.

Det er de ti beste som går videre til finalen.

Friski-gutta skal også ut i kvalifisering senere torsdag. Der stiller blant andre Birk Ruud til start, som torsdag morgen sikret seg slopestylekula. Sveitsiske Andri Ragettli var den eneste som kunne ta igjen nordmannen, men da han fikk konstatert ribbeinsbrudd etter et fall på trening onsdag, måtte sveitseren trekke seg fra kvalifiseringen.

Dermed har Ruud sikret seg alle de tre krystallkulene i verdenscupen denne sesongen. Fra før hadde han vunnet både sammenlagttittelen og Big Air-kula.

Finalene kjøres lørdag i Silvaplana.

(©NTB)