Anne Kjersti Kalvå (midten) leverte en knallsterk fellesstart i Lahti. Heidi Weng gjorde også et bra løp. Foto: Ulf Palm / TT / NTB

Kalvå avsluttet sesongen med stil – tok sin første verdenscupseier i Lahti

Anne Kjersti Kalvå avgjorde mot slutten og vant søndagens fellesstart for langrennskvinnene i verdenscupen i Lahti.

Av NTB | 23.03.2023 12:04:10

Sport: Det var 30-åringens første verdenscupseier. Hun har hatt en formidabel sesong etter mye motgang de siste årene.

Søndag vant hun foran den svenske overraskelsen Jonna Sundling og tyskeren Katharina Hennig på en overraskende jevn fellesstart.

Fra rundt 13 kilometer var Kalvå den eneste norske løperen som klarte å henge med i tetgruppen. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg måtte gi sekunder og ble liggende i front blant forfølgerne. Senere skulle imidlertid Weng koble seg på i tetgruppen, som da talte åtte løpere, en kort stund.

Tiril Udnes Weng sikret sammenlagtseieren i verdenscupen lørdag og trengte dermed ikke å levere noe kjemperenn på fellesstarten. Hun er den første siden 1990 som vinner verdenscupen med bare én seier i løpet av sesongen, og den første noensinne som vinner sammenlagt med bare én seier i karrieren.

Den svenske sprintdronningen Jonna Sundling gjorde et svært imponerende renn og lå lenge i front sammen med lagvenninnene Ebba Andersson og Frida Karlsson. Men verken Sundling eller noen andre klarte å følge Kalvås rykk på slutten.