Menu
Casper Ruud måtte jobbe hardt mandag. Foto: Charles Krupa / AP / NTB

Casper Ruud klar for 2. runde i US Open – beseiret standhaftig hjemmehåp i thriller

Casper Ruud var tidvis i problemer, men slet seg til seier mot amerikanske Emilio Nava i 1. runde i Grand Slam-turneringen US Open mandag.

Av NTB | 28.08.2023 22:24:43

Sport: Det som ble en utfordrende kamp for Ruud endte med sifrene 7-6 (7-5), 3-6, 6-4, 7-6 (7-5).

Nordmannen, som er seedet som nummer fem i sesongens siste Grand Slam-turnering, slet lenge med å finne en vei til å slå den amerikanske 21-åringen som er rangert som nummer 154 på verdensrankingen.

Etter hvert som kampen skred fram gjorde amerikanske Nava flere feil enn i starten, mens Ruud gjorde bruk av sin solide fysikk. Samtidig fikk den norske tennisstjernen aldri på¨noe tidspunkt en enkel reise til seieren.

– Se på den tennisen han leverer. Dette kan være et potensielt bananskall for nordmannen, sa Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

Også i det neste servegamet fikk Ruud problemer og reddet en breakball før han reduserte til 3-4. Redningsaksjonen ga nordmannen momentum, for etter å ha brutt til 4-4, tok Ruud ledelsen i settet med 5-4 i nok et jevnt servegame.

Nava svarte imidlertid med å holde egen serve greit, før han presset Ruud til å redde to breakballer i egen serve fram til 6-5-ledelse til nordmannen. Nava sikret så tiebreak, der Ruud slet seg til en knepen 7-5-seier.

Amerikaneren fikk betalt for å spille aggressivt og med risiko.

– Casper får betale litt for at han er litt passiv, sa Discoverys kommentator.

Sett nummer tre ble også av det uhyre jevne slaget. Spillerne fulgte hverandre tett, men i servegame nummer ni fikk Ruud bruddet han kjempet for og trengte. Deretter holdt han egen serve til settseier 6-4.

I det fjerde settet kom nordmannens servebrudd enda tidligere. Ruud brøt til 4-2-ledelse, men klarte ikke følge opp. I stedet brøt Nava tilbake til 3-4, før han utliknet til 4-4. Plutselig slet en synlig frustrert Ruud tungt med egen forehand og gjorde enkle feil.

Ruud har vist seg god i slike pressede situasjoner og tok hjem seieren med 7-5.

Dermed slapp nordmannen med nød og neppe en utmattende fem sett lang kamp i US Open-åpningen.

Det første settet ble uhyre jevnt. Spillerne fulgte hverandre til 2-2. Deretter fikk Ruud kjempetrøbbel i eget servegame. Nava spilte glitrende tennis og skaffet seg tre breakballer. Han trengte kun én for å bryte nordmannen blankt.

I andre sett slo amerikanske Nava kraftig tilbake. Han dominerte settet nærmest fra start til slutt og vant til slutt meget kontrollert 6-3. Ufortjent var det ikke.

Likevel slet han i land egen servegame til 5-4, før Nava tok sitt blankt til 5-5. Ruud svarte med et overbevisende servegame til 6-5, før hans spanske motstander sikret kampens annet tiebreak.

(©NTB)

Flere nyheter: