Brann-spillere måtte se 1-0-ledelsen glippe i dramatiske sluttminutter borte mot Sandefjord. Her klapper de til egne fans etter kampen. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Branns lange seiersrekke stoppet etter sluttdrama: – Bittert

Det ble ingen niende strake trepoenger på medaljejagende Brann i bortemøtet med Sandefjord. Begge scoret sent til 1-1 i snødrevet.

Av NTB | 29.10.2023 19:23:28

Sport: Først helt på tampen kom målene i det som lenge så ut til å ebbe ut med 0-0. Frederik Børsting hamret Brann i ledelsen på en returball, men i siste ordinære minutt utlignet innbytter Franklin Nyenetue fra spiss vinkel.

Dramaet stoppet ikke der. Langt ut i overtiden kjørte Brann på med fullt skyts, og det var bare så vidt at Sandefjord i et par situasjoner på rappen kom fra det uten ny baklengs.

Resultatet ble en bråbrems for Eliteseriens store formlag. Brann hadde åtte seirer på rad (klubbrekord) før søndagens kamp.

– Det er bittert. Vi bruker hele kampen på å score og må virkelig kjempe for den. Når vi klarer det, er det veldig surt at vi ikke klarer å holde på ledelsen, sa Bård Finne til TV 2 etter kampen.

Sandefjord ligger fortsatt på direkte nedrykksplass, men stoppet en rekke på fire tap. Laget har kun vunnet én gang på sine ti siste forsøk i Eliteserien.

– Det er utrolig deilig og viktig for oss å få den utligningen. Bunnstriden er veldig jevn, så alle poeng er viktige, sa Nyenetue til TV 2.

Førsteomgangen bød på lite finspill og få sjanser. Brann var nærmest da Ulrik Mathisen skjøt en markkryper i stolpen.

Sandefjord lyktes godt med blokkspillet gjennom hele kampen. Mange skudd ble stoppet etter oppofrende innsats.

– Vi hadde noen fine angrep, men klarte ikke å styre kampen slik som vi ønsker. Vi må justere presset litt, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til TV 2 i pausen.

En avslutning fra Danilo Al-Saed sneiet stolpen, og litt senere tvang samme mann fram en solid keeperredning. I neste angrep bommet Mathias Dyngeland på en utboksing, og det ga Jeppe Kjær muligheten til å skyte mot åpent mål. På streken sto to Brann-spillere og ryddet unna.

Inn i sluttfasen greide Brann å gjenvinne initiativet. I det 86. minutt kom det de trodde var belønningen: Scoring og nok en seier. Det siste ville ikke vertene ha noe av.

Neste søndag tar Brann imot Odd, mens Sandefjord skal ut i bunnkamp borte mot tabelljumbo Aalesund dagen etter. Dette er lagenes øvrig kamper i serieinnspurten:

Brann: Haugesund (b), Bodø/Glimt (h), Strømsgodset (b).

Sandefjord: Rosenborg (h), Stabæk (b), Lillestrøm (h).

Uavgjort betyr at en lite realistisk gulldrøm trolig er knust, men medaljeracet lever videre for fullt. Brann er tabelltoer foran Viking på målforskjell. Det skiller seks poeng til serieleder Bodø/Glimt, som har én kamp mindre spilt.

Gjestene grep ga ikke bedre kontroll. I stedet var det Sandefjord som steppet opp og la et vedvarende trykk på Brann.