Elias Melkersen sendte Strømsgodset i ledelsen mot Viking. Foto: Annika Byrde / NTB

Melkersen senket Viking med magetrøbbel: – Ikke vært noen god oppladning

Viking trøbler med formen i Eliteserien. Søndag ble Elias Melkersen matchvinner da Strømsgodset vant 1-0 og tok alle de tre poengene på hjemmebane.

Av NTB | 29.10.2023 19:22:32

Sport: Etter kampslutt fortalte Melkersen om noen trøblete dager inn mot søndagens oppgjør.

– Jeg kjempet meg egentlig bare gjennom. Jeg tror jeg har spist noe som ikke er helt bra, så jeg har kastet opp og vært en del på do de siste dagene. Det har ikke vært noen god oppladning, sa Melkersen til TV 2.

Etter en lang rekke med sterke resultater har laget til Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim slitt med poengfangsten de siste ukene. Fasiten på de fire siste kampene er nå ett fattig poeng for Stavanger-laget.

Avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er fortsatt seks poeng. De gulkledde har i tillegg én kamp mindre spilt enn Viking. Heller ikke i medaljekampen har Viking kontroll på begivenhetene, og rogalendingene har tøff kamp av både Brann og Tromsø.

– Veldig bra angrep, så jeg er veldig fornøyd, sa målscoreren.

Viking slet med å produsere de store farlighetene mot et godt organisert hjemmelag, og Godset gikk til pause med 1-0.

– Helt fryktelig. Vi er ikke i nærheten, var Viking-spiller Lars-Jørgen Salvesens brutale dom til TV 2 over bortelagets førsteomgang.

– Det er morsomt når det er litt show, så det er deilig å få noen redninger. Jeg synes vi fremstår veldig bra, sa Myhra til TV 2.

Viking hadde i en kort periode initiativet i kampen om seriegullet, men ett poeng på de fire siste kampene før søndagens møte med Godset har gitt Glimt pusterom i toppen av tabellen. De gulkledde tar imot Lillestrøm på Aspmyra mandag kveld, og Kjetil Knutsens lag kan med seier for alvor feste grepet om seriegull.

Viking fikk en vanskelig start borte mot Godset da vertene mønstret et flott angrep like før halvtimen var spilt. Lars-Christopher Vilsvik mottok ballen etter en flott tversoverpasning, og foran mål ventet Elias Melkersen og bredsidet inn 1-0.

Ti minutter etter sidebytte fikk Marcus Mehnert en stor mulighet til å doble vertenes ledelse, men Vikings burvokter Patrik Gunnarsson reddet gjestene. Med under ti minutter igjen stanset Viljar Myhra en stor Zlatko Tripic-sjanse i andre enden av banen. Med ett minutt igjen traff Shayne Pattynama stolpen, men alle poengene ble værende i Drammen.