Erik Botheim (til h.), her i aksjon i europacupkvalifisering i august, leverte mål og assist som innbytter for Malmö søndag. Foto: Petr David Josek, AP / NTB

Botheim med mål og assist da Malmö tok langt steg mot seriegull

Erik Botheim ble byttet inn en drøy halvtime før slutt og bidro med mål og assist da Malmö slo Häcken 4-0 og tok et nytt steg mot seriegull.

Av NTB | 22.09.2024 19:31:31

Sport: Oliver Berg, Colin Rösler og Lasse Berg Johansen spilte alle fra start for Malmö, men det var klubbens fjerde nordmann som skulle sette mest preg på oppgjøret. De ti siste minuttene leverte han innlegget som Isaac Kiese Thelin nikket inn til 3-0, og så scoret han sitt første spillemål siden begynnelsen av juli.

Berg leverte assist både til Anders Christensens 2-0-mål og til Botheims scoring.

Malmö-kaptein Christensen ble kampens forgrunnsfigur, både fordi den 34-årige dansken scoret de to første målene og fordi Häcken mener at han burde vært utvist ved flere anledninger.

– Han er et geni, men han må holde seg på rett side av grensen, sa trener Henrik Rydström.

Christiansen traff Mikkel Rygaard i ansiktet med en albue i en duell tidlig i kampen. I slutten av første omgang hadde han en stygg ettersleng mot Häckens nordmann Lars Olden Larsen etter at det var blåst, og så taklet han Rygaard stygt bakfra.

Häckens spillere og ledere argumenterte hissig for rødt kort, men det ble bare gult.

Malmö er også i europaligaens gruppespill, og torsdag kommer skotske Rangers på besøk.

Christensen sto over de to foregående kampene med en liten skade, og begge endte 0-0. Søndag løftet han laget igjen.

På 2-0 ble Christiansen byttet ut med Botheim, og innbytteren bidro til å punktere kampen for godt. Ettersom tabelltoer Djurgården tapte 0-3 for Gais er Malmös ledelse nå på 11 poeng, riktignok med en kamp mer spilt.