Menu
Erik Emberland Andersen er spesialisert legeansatt i Helse Fonna i Haugesund, Norge. Som hjelp for å krysse utfordrende terreng og komme raskt frem til de som trenger akutthjelp, er Erik og hans kolleger avhengig av Ford Explorer ladbar hybrid som akuttbil. FOTO: Ford News Europe.

Bil-video fra Haugesund får stor oppmerksomhet

Ambulansetjenesten i Haugesund bruker en hybridbil som legebil. Nå er en video om bilen og ambulansetjenesten sett nesten 5000 ganger på under en uke.

Av Egil M Solberg | 25.01.2023 09:11:26

Ambulansetjenesten: Videoen forteller om livet i arbeidet for Erik Emberland Andersen i sin legebil. Han er spesialisert legeansatt i Helse Fonna i Haugesund. Her betjener de et område hvor luftambulanse er en begrenset ressurs.

En legebil er en utrykningsbil, fullt utstyrt med akuttmedisinsk og diagnostisk utstyr, som skal supplere ambulansen med egen anestesilege og gi utvidede muligheter for akuttbehandling utenfor akuttmottaket.

Som hjelp for å krysse utfordrende terreng og komme raskt frem til de som trenger akutthjelp, er Erik og hans kolleger avhengig av sin nye Ford Explorer ladbar hybrid som akuttbil.

Flere nyheter: