Menu
Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 2.5 prosent onsdag. Det er det høyeste siden oktober ri fjor- Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Beste dag på Oslo Børs siden oktober i fjor

Hovedindeksen på Oslo Børs steg onsdag med 2,5 prosent til 1.239,75 poeng. Oppgangen er den største siden oktober i fjor.

Av NTB | 08.02.2023 17:15:27

Økonomi og næringsliv: Det var særlig gode resultatframleggelser fra tungvektere som Equinor, Yara og Aker Solutions sammen med en stigende oljepris som førte til oppgangen, skriver E24.

Equinor-aksjen var opp over 7 prosent ved stengning etter at selskapet la fram et årsresultat på nær 75 milliarder dollar – det største årsresultatet levert av et norsk selskap noensinne. Summen tilsvarer rundt 766 milliarder kroner.

Til sammenligning var samme resultat året før på 33,49 milliarder dollar. Årsaken til rekordresultatet er de svært høye olje- og gassprisene i fjor.

Når det gjelder den største framgangen endte Aker Solutions på topp etter et godt årsresultat også der. Aksjen steg med 9,1 prosent.

Blant de øvrige større selskapene notert på hovedindeksen steg Aker BP med 4,2 prosent og Yara International med 3,4 prosent. Telenor noterte seg for en mer forsiktig framgang på 0,5 prosent, mens både DNB og Norsk Hydro falt marginalt med henholdsvis 0,3 og 0,1 prosent.

De toneangivende europeiske aksjeindeksene hadde noe blandede resultater onsdag. DAX 30 i Frankfurt gikk opp med 0,6 prosent og FTSE 100 i London med 0,4 prosent. CAC 40 i Paris lå på stedet hvil.

Equinor toppet selvsagt omsetningslisten på hovedindeksen fulgt av Aker BP og Yara.

Et fat nordsjøolje ble ved børsslutt omsatt for rundt 84,4 dollar, opp 0,5 prosent. Et fat amerikansk lettolje steg med 0,1 prosent og ble omsatt for rundt 77,2 dollar.

Flere nyheter: