Menu
Flyfoto av redningsarbeidere som leter gjennom ruinene av flere boligbygg i byen Armanaz i Idlib-provinsen i Syria onsdag. Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB

FN håper å gjenoppta nødhjelpen over grensen til Syria på torsdag

FN satser på å gjenoppta leveranser av nødhjelp fra Tyrkia til Syria på torsdag, opplyser en høytstående tjenestemann i organisasjonen til Reuters.

Av NTB | 08.02.2023 17:05:34

Politikk: Bistand over landegrensen ble satt på pause som følge av det kraftige jordskjelvet på mandag.

– Vi håper at vi i morgen vil være i stand til å levere noe over grensen, sa FNs regionale humanitære koordinator, Muhannad Hadi, på en pressebrifing onsdag ettermiddag.

Jordskjelvet har ført til enorme skader og ødeleggelser på infrastrukturen i området, noe som gjør leveransen av bistand vanskelig. Men det er ikke det eneste hinderet.

Regjeringen til president Bashar al-Assad i Damaskus er stadig sett på med ublide øyne av store deler av det internasjonale samfunnet og er sanksjonert av amerikanske og europeiske land. Disse landene er derfor motvillige til å sende bistand direkte gjennom Assads regjering. I tillegg er den nordlige delen av Syria et lappeteppe av ulike grupperinger som kontrollerer hvert sitt område.

– Sett politikk til side og la oss gjøre vårt humanitære arbeid. Vi har ikke råd til å vente, lyder beskjeden fra FNs stedlige Syria-koordinator, Mostafa Benlamlih, i et intervju med AFP.

(©NTB)

Flere nyheter: