Menu
Johannes Thingnes Bø jubler for seier på blandet stafett i VM skiskyting. Foto: Javad Parsa / NTB

Norsk gull etter enorm opphenting: – Det var litt VM-nerver

Sturla Holm Lægreids tredjeetappe sendte Norge tilbake i medaljekampen etter en dårlig start på blandet stafett i skiskytter-VM i Planica. Det endte med gull.

Av NTB | 08.02.2023 17:15:37

Sport: Etter å ha vunnet blandet stafett i de tre foregående verdensmesterskapene var de norske store favoritter før åpningsrennet i Oberhof.

Der innfridde det norske laget ved Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø, men det skjedde ikke uten drama.

Tandrevold måtte ut i en strafferunde på sin stående skyting og vekslet som nummer åtte, nesten et minutt etter det franske lederlaget.

– Det er alltid kjipt å starte mesterskap dårlig, spesielt når det er lagkonkurranse og det går ut over de andre også. Det var ikke den starten jeg håpet på, og det var heller ikke det utgangspunktet de andre håpet å få. Det var en kjip følelse, sa Tandrevold til NTB om egen etappe.

– Jeg er i bedre humør nå enn i stad, men det er en rar følelse når du ikke har levert helt selv, og plutselig står du der med et VM-gull. Det sier vel litt om at jeg har verdens beste lagkamerater, sa Tandrevold.

– Jeg vil jo si at det velkjente uttrykket «stafett er stafett» fortsatt gjelder. Det var mye rart som skjedde i dag, og jeg vil jo si at det var litt VM-nerver ute og gikk, meg selv inkludert, fortsatte Fossum-løperen til NTB.

– De andre knotet på standplass. Det tenkte jeg at det ikke var vits å gjøre, så da skjøt jeg ti treff. Det var veldig gøy å veksle med Johannes i tet, sa Lægreid.

Med dagens beste etappetid sendte han Thingnes Bø ut i tet.

– Det er en monsteretappe av Lægreid. Det går ikke an å gjøre det bedre, konkluderte TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen.

– Planen var ikke å gå så fort at man skjøt så dårlig. Jeg var litt overrasket over det selv, sa Thingnes Bø til TV 2 etter løpet.

På stående skjøt både Norge og Italia én bom, men traff på første ekstraskudd. På sisterunden var Bø helt overlegen.

Dermed vant Norge gull på stafetten, 11,6 sekunder foran Italia og 55,9 foran Frankrike.

– Det var deilig og akkurat det vi hadde drømt om, sa Røiseland.

Etterpå var hun svært glad. I tillegg til at lagkameratene leverte, sviktet også flere nasjoner på skytingen.

Norge lå 50 sekunder etter teten da Lægreid gikk ut på tredje etappe. 25-åringen plaffet ned samtlige ti blinker og spiste opp hele forspranget til konkurrentene.

På ankeretappen skapte Thingnes Bø spenning på første skyting. Han skjøt tre bom, men reddet seg inn på ekstraskuddene. Italia kom seg foran, men ble senere forbikjørt.

(©NTB)

Flere nyheter: