Menu
Riley Keough, her på Met-gallaen tidligere i mai, kjemper nå mot et selskap som hevder at moren tok opp et lån som aldri ble tilbakebetalt – med Graceland som sikkerhet. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB

Barnebarnet til Elvis kjemper mot at Graceland selges på auksjon

Riley Keough, barnebarnet til Elvis Presley, kjemper imot at Graceland angivelig skal selges på tvangsauksjon torsdag.

Av NTB | 21.05.2024 15:20:33

Økonomi og næringsliv: Keough arvet herskapshuset som Elvis kjøpte i 1957 og bodde i til sin død 20 år senere, og mye av Presleys bo etter at moren Lisa Marie Presley døde i fjor.

Men nå hevder et selskap at Graceland ble brukt som sikkerhet for et lån på rundt 40 millioner kroner som Lisa Marie tok opp, men aldri tilbakebetalte.

BBC skriver at Riley Keough mener lånepapirene er forfalsket, i likhet med morens signatur. Nå har hun tatt rettslige skritt for å stoppe en planlagt auksjon torsdag, og det blir en høring onsdag.

Også Elvis Presley Enterprises, som forvalter Graceland Mansion, hevder at lånetransaksjonen aldri fant sted – og at et tvangssalg ikke er aktuelt. «Motsøksmålet ble tatt ut for å stoppe svindelen, for å si det enkelt», heter det i en uttalelse.

Naussany Investments, som står bak kravet, vil ifølge NBC ikke kommentere saken.

Graceland ble åpnet for publikum tidlig på 1980-tallet, og har rundt 600.000 besøkende årlig. Her befinner også graven til Elvis seg, og datteren Lisa Marie ble begravet ved siden av i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: