Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Banken får krass kritikk for SMS

Haugesund sparebank sendte i sist uke ut en SMS med en lenke til en, for de fleste, ukjent svensk nettside. Dette fikk mange til å tro at de var utsatt for et svindelforsøk. Nå får de kritikk.

Av Egil M Solberg | 14.05.2023 21:25:18

Datasikkerhet: Håkon Knudsen jobber med datasikkerhet i Norsk Helsenett SF, og reagerte etter å ha lest Haugesund Sparebanks SMS om årets kundeundersøkelse, skriver Haugesunds avis.

Knudsen mener ifølge avisa at banken optimalt sett burde sendt ut en SMS uten lenke, med henvisning til bankens nettsider. Her er det en lenke til svenske Netigate som gjør en kundeundersøkelse.

– Lenken leder til en nettside de færreste har hørt om, og i tillegg går Haugesund Sparebank ut og sier at det er helt trygt å svare på undersøkelsen. Da lærer man opp kundene til at banken sender trygge lenker. Aller helst bør kundene lære seg til at banken aldri sender dem lenker, sier Knudsen til avisa.

Frank Stien jobber i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NKOM), og leder avdelingen EkomCERT. Han sier til avisa på generelt grunnlag at ønsket er at ingen sender ut lenker.

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) er en uavhengig organisasjon som arbeider for en trygg, digital hverdag. Rådgiver Simen Ramberg sier til avisa at også de ikke anbefaler banker eller offentlige aktører å sende tekstmeldinger med lenker.

Flere nyheter: