Menu
Fredrik Skavlan får prisen årets avistegning. Foto: Lena Lislevand / Nored / NTB

Årets avistegning gikk til Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan vant Årets avistegning 2023 med tegningen «Håndbok for politisk ledelse», som ble publisert i Aftenposten i 2. september i fjor.

Av NTB | 04.06.2024 12:53:06

Prisen deles ut av Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening. Det var kulturminister Lubna Jaffery (Ap) som overrakte den til Skavlan på konferansen Medieleder 2024 i Kristiansand

Tegningen viser en barnebok med tittelen «Min første håndbok for politisk ledelse», og var en kommentar til de mange habilitetsskandalene i 2023.

– Virkemidlene og uttrykket illustrerer på en aldeles utmerket måte en sak som engasjerte hele landet – og det satiriske, barnlige og strenge fanger leseren, sier juryleder Tom Erik Thorsen.

Vinner Fredrik Skavlan er journalist, avistegner og har illustrert flere bøker.

– Denne prisen overgår det meste, sier han.

Han er glad for at tegningen har blitt godt tatt imot.

– I enkelte land kan denne typen «ydmykelse» bli tatt ille opp, men heldigvis er de godt forsynt med selvironi på Stortinget. Den har de sannelig fått bruk for, sier vinneren

I tillegg til Thorsen som er sjefredaktør i Varden, har juryen bestått av Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i NRK, Jens Kihl, kulturredaktør i Bergens Tidende, og Bianca Boege fra Avistegnernes Hus. 131 tegninger kom inn til konkurransen.

(©NTB)

Flere nyheter: