Menu
Sunnhordland tinghus. Foto: Domstol.no
Sunnhordland tinghus. Foto: Domstol.no

AP-topp siktet for overgrep – flere personer siktet i samme sak

En mannlig lokal AP-politiker ble i slutten av august siktet for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt. Nå er flere andre personer siktet for overgrep mot samme gutt, melder BT.

Av tomas | 19.09.2023 08:15:34

Kriminalitet og rettsvesen: I slutten av august ble det kjent at en lokal AP-politiker fra en kommune i Sunnhordland, var pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot en gutt mellom 14-16 år.

Denne uken ble det kjent at flere andre personer er siktet for seksuelle overgrep mot samme gutten. Det bekrefter politiet overfor Bergens tidende.

Den lokale AP-politikeren har lagt alle kortene på bordet og tilstått overgrepene. Overfor politiet har han hevdet at han ikke visste at gutten var under 18 år. Mannen har trukket seg fra alle verv i Arbeiderpartiet.

Mandag denne uken, ble det kjent at flere andre personer er siktet for overgrep mot samme gutten. Hvor mange det er snakk om er ikke kjent.

Redaksjonen i Radio Haugaland ble kontaktet av guttens far som kom med samme opplysningene som politiet nå har bekreftet overfor avisen. Vi har ikke publisert dette, da vi ikke kunne verifisere opplysningene.

Politiadvokat Kristin Aasberg Ueland i Sørvest politidistrikt er svært sparsommelig med opplysninger om saken overfor Bergens tidende. Men Ueland bekrefter at flere er siktet for overgrep mot samme fornærmede. Hun bekrefter også at siktelsen mot den lokale AP-toppen er den samme som da han ble pågrepet.

Ueland bekrefter at «flere» er avhørt, men ønsker ikke å si noe om hvor mange det dreier seg om, og hvordan de har stilt seg til anklagene.

En av de nye siktede, en mann fra en annen kommune enn den lokale AP-politikeren, erkjenner ikke straffskyld. Han har vært fengslet en periode i sommer, siktet for blant annet forsøk på seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

Flere nyheter: