Menu
Anders Mol og Christian Sørum under EM i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum med ny seier – klar for semifinale i verdenstourfinalen

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har vært ustoppelige hittil i verdenstourfinalen. Nå venter semifinale etter seier over Italia.

Av NTB | 07.12.2023 19:59:46

Sport: Mol og Sørum slo Adrian Carambula/Alex Ranghieri i strake sett med sifrene 21-15, 22-20 i sanden i Qatar torsdag kveld. Med det sikret de puljeseieren og går med det rett til semifinale lørdag. I den andre puljen sikret hjemmehåpene Cherif Younousse og Ahmed Tijan semifinaleplass.

Mol og Sørum tok tidlig kontroll mot Carambula og Ranghieri og skaffet seg umiddelbart en solid luke i første sett. De gjorde lite feil og vant til slutt 21-15. I annet sett hang italienerne mer med og satte den norske duoen under press. Det ledet på et punkt 16-13, men da våknet nordmennene og snudde til seier.

Mol og Sørum slo tidligere torsdag det svenske vidunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig. De har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene.

Fredag er det kvartfinaler i Doha. Semifinaler, bronsekamper og finaler går lørdag. Til sammen skal det deles ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk.

Til sommeren stiller den norske duoen som tittelforsvarer i OL i Paris.

(©NTB)