Menu
Stavanger får en ny byavis når Amedia til høsten lanserer RA Stavanger. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Amedia starter opp ny avis i Stavanger til høsten

Amedia starter opp en ny byavis i Stavanger og bryter dermed avismonopolet. Den nye avisa skal hete RA Stavanger. Haugesunds avis er en del av Amedia.

Av NTB | 25.06.2024 12:33:18

Kultur og underholdning: Den nye avisen skal lanseres kort tid etter at sommeren er over, opplyser Amedia til Medier24.

Amedia vil ikke si hvor mange ansatte det blir i avisa eksakt, men anslår å gå inn med samme størrelse som KRS i Kristiansand – og de var rundt ti personer.

– Vi grunnlegger en avis i Stavanger. De 150.000 som bor i byen, fortjener å ha to aviser. Det ansvaret tar vi, sier konserndirektør Ingrid Skogrand.

Hun sier at den nye avisen skal ha et mer tabloid og freidig nettavisformat, som sikrer at flere stemmer kommer til, og at makta sees i kortene. Skogrand sier at mange har antydet at de ønsker en ny Stavanger-avis.

Etter at Rogalands Avis ble lagt ned etter 125 år tidligere i år, har Stavanger Aftenblad på sett og vis hatt avismonopol i Norges fjerde største by. Amedias konserndirektør er sikker på at RA Stavanger blir et annet tilbud enn Schibsted-avisen.

– Aftenbladet er litt sedat som en wienervals, mens vi er en energisk polka – folkets dans. Vi skal være i øyehøyde med folk, ler Skogrand til M24.

Hvem som blir sjefredaktør, er ikke kjent ennå, men ifølge Skogrand er de bare timer unna å signere.

Flere nyheter: