Menu
Ajax må spille onsdag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Ajax dropper rettslige skritt etter avbrutt skandalekamp

Den nederlandske fotballstorheten Ajax har bestemt seg for ikke å gå rettens vei etter at søndagens skandalekamp ble besluttet ferdigspilt onsdag.

Av NTB | 26.09.2023 09:22:42

Sport: Det opplyser klubben i sine kanaler tirsdag.

Det nederlandske fotballforbundet besluttet mandag at søndagens avbrutte kamp mot Feyenoord skal spilles ferdig onsdag ettermiddag for tomme tribuner. Det fikk Ajax-ledelsen til å rase og true med rettslige skritt.

Nå har klubben lagt vekk de planene.

«Etter å ha søkt råd og deretter konsultert med FC Volendam, mener Ajax at det ikke er i æresdivisjonens interesse å gå til retten. Klubben vil imidlertid innlede intensive samtaler med forbundet, fordi beslutningsmetoden ikke tar hensyn til klubbenes legitime interesser og regelverket gir forbundet en altfor stor grad av politisk frihet, noe som øker risikoen for vilkårlighet og umotiverte beslutninger», skriver klubben.

Søndagens storkamp ble stanset tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen hadde dommeren også stanset spillet to ganger, for så å la det bli gjenopptatt.

Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

Beslutningen om å fullføre kampen onsdag falt altså ikke i god jord hos Ajax. Onsdag skulle nemlig klubben ha møtt Volendam til hjemmekamp i æresdivisjonen. Nå må den kampen flyttes.

(©NTB)