Menu
Tusenvis av demonstranter samlet seg mandag kveld utenfor nasjonalforsamlingen i Georgias hovedstad Tbilisi for å protestere mot det de mener må ha vært valgfusk. Foto: AP / NTB

Tusenvis demonstrerer i Georgias hovedstad Tbilisi

Tusenvis av demonstranter samlet seg mandag kveld utenfor nasjonalforsamlingen i Georgias hovedstad for å protestere mot det de mener var fusk i helgens valg.

Av NTB | 28.10.2024 18:09:41

Krig og konflikter: Georgias valgkommisjon har utropt det prorussiske partiet Georgisk drøm som vinner av valget, noe opposisjonen nekter å godta.

Georgias EU-vennlige president Salom Zourabisjvili anerkjenner heller ikke resultatet og hevder valget var preget av «sofistikert fusk» og russisk innblanding.

– Vi har vært vitne til og ofre for en russisk spesialoperasjon, sier hun.

Zourabisjvili oppfordret mandag innbyggerne til å møte fram utenfor nasjonalforsamlingen i Tbilisi for å protestere. Tusenvis fulgte oppfordringen.

– Dere tapte ikke valget. De stjal stemmene deres og forsøker å stjele framtiden deres. De har ingen rett til å gjøre dette, vi vil ikke la dem gjøre det, sa hun til de frammøtte.

Zourabisjvili lovet videre å forsvare landets vei mot Europa.

– Vi har ikke noe alternativ, sa hun.

Generalsekretæren i Georgisk drøm, Kakha Kaladze, kaller Zourabisjvili påstander om valgfusk og russisk innblanding for skammelige.

(©NTB)

Flere nyheter: