Menu
Den franske stjerneskuespilleren Gérard Depardieu er tiltalt for seksuelle overgrep mot to kvinner. Han nekter straffskyld. Her på et bilde fra 2016. Arkivfoto: Axel Schmidt / AP / NTB

Rettssak mot Gérard Depardieu i gang uten at hovedpersonen er til stede

Gérard Depardieu (75) var ikke til stede da rettssaken mot ham startet mandag. Skuespilleren er tiltalt for seksuelle overgrep mot to kvinner.

Av NTB | 28.10.2024 14:09:09

Kriminalitet og rettsvesen: Overgrepene skal ha skjedd under innspillingen av filmen «Les Volet Verts» i 2021.

Før retten ble satt mandag ettermiddag, ba Dépardieus forsvarer Jeremie Assous om at rettssaken måtte utsettes. Han oppga helsemessige årsaker som grunn.

– Dépardieu er dårlig, og legene hans har dessverre nektet ham å møte i retten, sa Assous. Men dommeren besluttet at rettssaken skal gå som planlagt, men uten Dépardieus tilstedeværelse på åpningsdagen.

Ifølge tiltalen skal en av kvinnene, en nå 55 år gammel rekvisitør, ha blitt utsatt for seksuelle overgrep, trakassering og seksuelle fornærmelser. Den andre kvinnen, som var regiassistent under filminnspillingen, anklager Dépardieu for å ha utsatt henne for seksuell vold.

Om lag et 20-tall kvinner har anklaget den franske skuespilleren for ulike seksuelle overgrep. Ytterligere to av disse anmeldelsene er nå under etterforskning.

Dépardieu nekter for alle anklager og hevder derimot at den ene av de to kvinnene forsøker å tjene penger ved å kreve 30.000 euro, over 350.000 kroner, i erstatning.

(©NTB)

Flere nyheter: