Menu
Fylkesvei 55 over Sognefjellet har vært stengt to ganger den siste uka på grunn av uvær, med mye vind og snø. Den ble sist stengt søndag klokka 20. Foto: Statens vegvesen / NTB

Fylkesvei 55 over Sognefjellet åpnet etter uvær

Fylkesvei 55 mellom Lom og Luster var stengt i 16 timer på grunn av uvær, men er nå åpen, melder Vegtrafikksentralen vest.

Av NTB | 28.10.2024 13:59:08

Økonomi og næringsliv: Fylkesveien har vært stengt to ganger den siste uka på grunn av uvær, med mye vind og snø. Den ble sist stengt søndag klokka 20.

– Veien åpnet igjen i dag klokka 12. Akkurat nå er det ikke noen melding om fare for at noe i fjellet blir stengt, sier trafikkoperatør Eirik Elnes hos Vegtrafikksentralen til NTB.

Elnes minner om at det kan medføre utfordringer, særlig etter nedbør, og bruker Dyranut på Hardangervidda som eksempel.

– Der var det hvitt i dag tidlig, men bart nå, og ikke varslet nedbør i dag. Men onsdag og ikke minst torsdag er det meldt nedbør, opptil 43 millimeter. Da kan det bli veldig glatte veier når det går fra minusgrader til pluss i løpet av dagen, sier han.

Der kan man sjekke risiko framover, værvarsel – og sjekke webkamera på stedet.

– Bilder sier mer enn tusen ord. Mange ringer inn til oss og lurer om de kan kjøre på sommerdekk der de skal. Da sier jeg at de skal sko seg etter forholdene, og sjekke de aktuelle overgangene selv.

I helga stilte Norge klokkene til vintertid, og i høyden veksler det fra minus- til plussgrader i løpet av et døgn.

Generelt anbefaler Elnes alle som skal ferdes i høyden nå og framover, om å ta en titt på Vegvesenets nylig oppgraderte og oppdaterte visning av fjelloverganger.

(©NTB)

Flere nyheter: