Menu
Danske Bank åpner for å investere i selskaper som er med på å produsere kjernevåpen, men kun i land som er del traktaten om ikke-spredning av atomvåpen. Foto: Annika Byrde / NTB

Danske Bank åpner for investeringer i atomvåpen igjen

Sikkerhetssituasjonen i Europa fått Danske Bank til å justere reglene sine, og åpner nå for investeringer i selskaper som er med på å lage kjernevåpen.

Av NTB | 28.10.2024 10:39:13

Politikk: Det kommer fram i en oppdatert liste som viser hvilke selskaper som er utelukket som investeringsobjekter, skriver Børsen.

Regelen som har hindret selskapet i å investere i kjernevåpenindustri, har stått i elleve år. Endringen kommer på grunn av dagens geopolitiske situasjon, sier investeringssjef i banken.

– De siste årenes geopolitiske forandringer, blant annet den økende trusselen fra Russland, ha bidratt til at vi har tilpasset vår tilnærming til forsvaret sett i lys av samfunnet vi er en del av, sier Erik Eliasson til avisen.

Endringen betyr at Danske Bank nå kan investere i selskaper som lager deler til atomvåpen i land som har underskrevet traktaten om ikke-spredning av atomvåpen. Det er kun India, Israel, Pakistan og Nord-Korea som ikke er del av denne avtalen.

(©NTB)

Flere nyheter: