Menu
En stor stein rullet ned fjellsiden og traff et pumpehus. Foto: Politiet / NTB

De evakuerte får flytte hjem etter steinras i Ullensvang

Totalt 19 personer ble evakuert fra boligene sine etter et steinras i Tyssedal i Ullensvang natt til fredag. Nå får de flytte hjem.

Av NTB | 25.10.2024 11:49:17

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er tatt en vurdering i dag av geologer og andre personer som har vært der og sett, og det er at de fleste kan flytte hjem, sier politistasjonssjef Øystein Torsnes i Ullensvang til NRK.

Det er to adresser som holdes evakuert, men dette er en ubebodd utleiebolig og et verksted.

Av de 19 evakuerte er seks barn.

Både Stanatunnelen, Okslatunnelen og Fresviktunnelen på riksvei 13 ble stengt som følge av raset, men ble åpnet igjen fredag formiddag.

Det var klokken 1.36 natt til fredag at politiet fikk beskjed om at en stor stein hadde rullet ned fra fjellsiden og truffet et pumpehus. Tre husstander som fikk vann fra pumpehuset, mistet vanntilførselen.

Det er ikke skader på andre bygninger eller boliger, og ingen personer er skadet.

Politiet besluttet likevel, i samråd med kommunens beredskapsvakt og øvrige ressurser i området, å evakuere beboerne i totalt ni boliger i området.

Det har ikke blitt utløst flere ras eller kommet ned flere steiner, men en har tidvis kunnet høre mindre steiner i bevegelse lenger oppe i fjellsiden, melder politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: