Menu
Filmskaperen Tim Burton lager horrorfilmer, men frykter kunstig intelligens mer enn noe annet. Foto: Scott A. Garfitt/Invision/AP/NTB

Tim Burton: – KI skremmer meg

Tim Burtons fantasi har skapt spøkelser, demoner, marsboere, monstre og galninger – men det som skremmer ham mer enn noe annet er kunstig intelligens.

Av NTB | 25.10.2024 11:39:26

Kultur og underholdning: – KI er ustoppelig. Når du først kan bruke det, så vil alle gjøre det, sa filmskaperen, kjent for å bruke gothkulturen i sine skrekk- og fantasyfilmer.

Akkurat i tide til halloween åpnet denne uken utstillingen «The World of Tim Burton» på London Design Museum, melder AP.

Den byr på over 600 gjenstander, som viser hvordan ideene hans oppstår som skisser og tegninger, og samarbeidet med scenografer, produksjons- og kostymedesignere på veien mot det store lerretet.

Da Tim Burton var til stede på åpningen fortalte han om hvordan han kom over et nettsted som hadde brukt kunstig intelligens til å blande tegningene hans med Disney-karakterer.

– Det gjorde meg virkelig urolig. Det var ikke en intellektuell tanke, men en magefølelse. Jeg så resultatet og tenkte «noen av dem er ganske bra». Men det ga meg en merkelig, litt skremmende følelse, sa Burton – som lo da han ble spurt om han ville ta i bruk KI.

– For å ta over verden?

Utstillingen viser ham som en analog kunstner, som begynte som barn av 1960-tallet med å eksperimentere med maling og fargeblyanter.

– Jeg var ikke en veldig verbal person. Tegning var en måte å uttrykke meg på, sier skaperen av filmer som «Edward Saksehånd», «Batman», «Sleepy Hollow», «The Nightmare Before Christmas» og de to «Beetlejuice»-filmene. Nå holder han på med andre runde av «Wednesday»-serien for Netflix.

(©NTB)

Flere nyheter: