Menu
En palestinsk kvinne sitter med datteren sin i en flyktningleir i Libanons hovedstad Beirut. Nå har krigen også kommet dit. Ifølge FNs flyktningbyrå har rundt en femdel av Libanons befolkning blitt fordrevet som følge av nylige israelske angrep. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

FN: Rundt en femdel av Libanons befolkning er fordrevet fra hjemmene sine

FNs flyktningbyrå (UNHCR) sier fredag at rundt en femdel av Libanons befolkning har blitt fordervet fra hjemmene sine som følge av israelske angrep.

Av NTB | 25.10.2024 11:09:31

Politikk: Alle tilfluktsrommene som den libanesiske regjeringen har satt opp, er fylt opp til kapasitet, opplyser byråets direktør for Midtøsten og Nord-Afrika, Amin Awad.

Til og med torsdag hadde 430.000 mennesker flyktet over grensen til Syria, ifølge UNHCR. De fleste som flykter, er kvinner og barn, og noen av barna blir sendt over alene, viser statistikk fra FN.

Israel har de siste ukene gjennomført omfattende bombeangrep i Libanon, som de hevder er rettet mot den iran-støttede Hizbollah-militsen.

Det har vært gjentatte sammenstøt mellom Hizbollah og Israel ved den israelsk-libanesiske grensen siden krigsutbruddet i Gaza 7. oktober i fjor. Hizbollah er nær alliert av Hamas på Gazastripen, som Israel har kriget med i over ett år.

Denne siste lidelsen kommer på toppen av flere år med den verste finanskrisen i Libanons historie, som har kastet store deler av middelklassen ut i fattigdom.

(©NTB)

Flere nyheter: