Menu
Ambulanser i kø utenfor åstedet for angrepet i Ankara onsdag. Foto: Mert Gokhan Koc / AP / NTB

PKK tar på seg ansvaret for angrep mot forsvarsprodusent i Tyrkia

Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) sier det er de som står bak angrepet mot en tyrkisk forsvarsprodusent i Ankara onsdag, som tok livet av fem mennesker.

Av NTB | 25.10.2024 10:59:04

Kriminalitet og rettsvesen: Det sier de i en uttalelse fredag.

Onsdag angrep to personer – en mann og en kvinne – hovedkontoret til forsvarsprodusenten Tusas med automatvåpen og granater. Fem ble drept og 22 såret. Tyrkiske myndigheter har omtalt angrepet som et terrorangrep.

I etterkant gikk Tyrkia også til luftangrep mot mål knyttet til PKK og deres allierte i Irak og Syria. Fem personer er drept fredag ifølge lokale irakiske kilder, i tillegg til flere som er drept dagene i forveien.

Tusas er et stort selskap i Tyrkia innenfor både luftfart og forsvarsmateriell. Med sine over 10.000 ansatte produserer de blant annet droner som har vært essensielle for at Tyrkia har en fordel i kamper mot kurdiske militser og på grensen til Irak.

Samtidig som angrepet og motangrepet foregår har det også vært usedvanlige tilnærminger mellom tyrkiske myndigheter og PKK, og både tyrkiske nasjonalister og den fengslede PKK-lederen Abdullah Öcalan har uttrykt vilje til å få en slutt på konflikten.

Flere nyheter: