Menu
Det brenner i nærheten av bolighus i forstaden Dahieh sør for Libanons hovedstad Beirut etter et israelsk flyangrep. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Medier: Tre journalister drept i israelsk luftangrep i Libanon – minister mener det var planlagt

Tre journalister er drept i et israelsk luftangrep i Libanon, opplyser flere medier natt til torsdag. Libanons informasjonsminister kaller det et attentat.

Av NTB | 25.10.2024 08:29:42

Krig og konflikter: Angrepet traff et hotell i Hasbaya sørøst i Libanon rundt klokken 3.30 lokal tid. Hotellet skal ha huset mange journalister.

Den proiranske kringkasteren Al-Mayadeen bekrefter at kameramannen Ghassan Najjar og teknikeren Mohammed Reda er drept. Kameramannen Wissam Qassem som jobbet for Hizbollah-tilknyttede Al-Manar, er også drept.

Det skal ikke ha blitt gitt noen advarsel, ifølge Al Jazeera, og området er ikke under evakueringsordre.

Det statlige libanesiske nyhetsbyrået NNA var blant de første til å melde at tre journalister var drept.

– Dette er et attentat, planlagt og gjort med forsett. Dette er en krigsforbrytelse, skriver Libanons informasjonsminister Ziad Makary på X.

Hasbaya ligger nær grensen mot Syria. Israel har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Til sammen har Committee to Protect Journalists (CPJ) dokumentert at minst 128 journalister og mediefolk er blitt drept i Gaza, Israel, Libanon og Vestbredden siden krigen mellom Israel og Hamas begynte i oktober 2023. Krigen mellom Israel og Hizbollah i Libanon henger sammen med konflikten i Palestina.

Natt til fredag skal Israel også ha angrepet Beiruts sørlige forsteder fra lufta, her med forvarsel.

(©NTB)

Flere nyheter: