Menu
Elon Musk skal ha vært i kontakt med Vladimir Putin gjentatte ganger, ifølge kilder til Wall Street Journal. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Wall Street Journal: Musk har regelmessige samtaler med Putin

Elon Musk har pratet med Russlands president Vladimir Putin gjentatte ganger de siste to årene, sier flere kilder til den amerikanske avisa Wall Street Journal.

Av NTB | 25.10.2024 08:19:11

Vitenskap og teknologi: Samtalene har dreid seg om alt fra personlige saker til at Putin skal ha bedt Musk om ikke å aktivere sitt satellittbredbånd Starlink over Taiwan, skriver avisa.

Sistnevnte skulle fungere som en slags tjeneste til Kinas president Xi Jinping.

Musk, som eier flere store teknologiselskaper og er en av verdens rikeste, har knyttet tette bånd til amerikanske myndigheter gjennom kontrakter – også på områder der mye holdes fra offentligheten, som romprogrammet. Samtidig har han de siste månedene blitt stadig mer engasjert i presidentvalget på republikansk side.

Amerikansk etterretning har vært svært selektive om hvem de orienterer om Musks kontakter med den russiske presidenten, ifølge Wall Street Journal.

Milliardæren selv har ikke svart på forespørsler om kommentarer, mens Kreml kun har bekreftet én samtale mellom Musk og Putin, som i hovedsak dreide seg om romfart.

(©NTB)

Flere nyheter: