Menu
Gruppen No. 4 feirer tiårsjubileum som plateartister og slipper sitt femte album, kalt «Indre liv». Foto: Sara Angelica Spilling / Handout / NTB

No. 4 med tiårsjubileum som plateartister: – Flere om beinet i dag

– Ti år på baken gir deg ingen fribillett, sier jentene i gruppen No. 4.

Av NTB | 25.10.2024 06:39:09

Kultur og underholdning: Selv om Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek kan feire 10-årsjubileum som plateartister, føler de at de må jobbe enda hardere i dag enn da de startet.

– Selv om vi har en ganske trygg «plass» i norsk musikkliv, så føler vi jo kanskje mer enn noen gang at vi må jobbe hardt for å fortjene å bli hørt på og holde oss relevante og interessante, sier trioen.

Debutalbumet fulgte i 2016, mens de året etter var med på en deLillos-innspilling – der Lars Lillo-Stenberg kalte dem «yndlingsbandet vårt». Totalt er det blitt fem Spellemann-nominasjoner.

– Antallet artister som skriver pop på norsk nå sammenlignet med for ti år siden, er jo for eksempel mangedoblet. Noe som er fantastisk både for språket og musikkarven vår, men det er klart det er flere om beinet, skriver jentene i en epost til NTB, og medgir at de «utrolig nok» føler seg litt som underdogs fremdeles.

– Det er en fin energi i det. Det føles veldig spennende å stadig vekk måtte utfordre seg selv og jobbe enda hardere.

Temaet for tekstene, som Emilie Christensen står for, er menneskenes «rike, skjulte indre liv».

– Vi prøver å sette ord på, og si høyt, ting mange bærer på, men holder for seg selv. Alt vi bærer på av store og små tanker og følelser. Alt det usagte, alt man skammer seg over. Drømmer, minner, lengsler, sinne, avrunder de.

Fredag slipper No. 4 sitt femte album, «Indre liv», ti år etter at de spilte inn sin første låt «Lite og stort».

På «Indre liv» har No. 4-medlemmene jobbet med å tydeliggjøre uttrykket sitt, og få fram kjernen i både tekst og musikk i enda større grad. Det organiske lydbildet fra tidligere er bevart, men inn kommer også det de beskriver som «en salig blanding av synther og 2024-lyder».

(©NTB)

Flere nyheter: