LIVESENTER
Menu
Flere personer er skadet i togavsporingen ved Finneidfjord i Nordland torsdag ettermiddag, opplyser politiet. Avsporingen er trolig forårsaket av et steinras. Foto: Frank Nygård / NRK / Handout / NTB

Nordlandsbanen kan bli stengt i flere dager

Både E6 ved Hemnes og Nordlandsbanen er stengt etter togavsporingen torsdag, der lokføreren omkom. Det kan ta flere dager å åpne for togtrafikk igjen.

Av NTB | 25.10.2024 06:29:05

Ulykker og naturkatastrofer: Området hvor togsettet befinner seg, er ulendt og glatt, noe som betyr at det kan bli en utfordring å få fjernet togsettet.

– Det må blant annet gjøres vurderinger for å være sikker på togsettet ikke raser ned på E6, sier stabssjef hos politiet i Nordland, Bent Are Eilertsen, til NRK.

E6 ved Bjerka i Hemnes i Nordland er stengt inntil videre, og ifølge Statens vegvesen kommer det ikke noen ny oppdatering før rundt klokka 16 fredag ettermiddag. Bane Nor opplyser at de kommer med en ny oppdatering om situasjonen klokka 15.

Statens vegvesen advarer mot at det vil være ekstra mye trafikk på omkjøringstraseene, og at bilistene må være forberedt på køer og ekstra ventetid, særlig på fergesamband.

Vegvesenet anbefaler også omkjøring på E12 over Umbukta via Sverige og deretter riksvei 73 om Hattfjelldal. Vegtrafikksentralen minner også om den midlertidige grensekontrollen som er innført på grunn av det økte trusselnivået.

Torsdag kveld ble det også bekreftet at samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) reiser til Rana i forbindelse med togulykken.

Lokføreren omkom da et passasjertog traff et steinras og sporet av på Nordlandsbanen mellom Bjerka og Mo i Rana torsdag ettermiddag. Fire personer ble skadet. Det var 46 passasjerer om bord i toget.

Bilister må enten kjøre om Sverige, eller om man vil holde seg i Norge, må man kjøre via fylkesvei 810 og fylkesvei 17 via Nesna. Her må man ta ferge mellom Nesna og Levang. Fergen kjører ekstraturer gjennom natten fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: