Menu
Deler av broen ble liggende over skipet etter kollisjonen 26. mars i år. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Skipseier inngår forlik etter brokollaps i Baltimore

To selskaper som eide og driftet konteinerskipet Dali som kolliderte med Baltimore-broen i mars, har inngått forlik med amerikanske myndigheter.

Av NTB | 24.10.2024 23:59:07

Økonomi og næringsliv: Forliket inngås etter at det amerikanske justisdepartementet saksøkte selskapene Grace Ocean Private Ltd. og Synergy Marine Group for 100 millioner dollar etter brokollapsen.

Amerikanske myndigheter brukte rundt 100 millioner dollar på å rydde opp etter brokollapsen, som lammet skipstrafikken inn til havnen i Baltimore i månedsvis.

– Denne løsningen sikrer at kostnadene for de føderale myndighetenes opprydding i Fort McHenry-kanalen bæres av Grace Ocean og Synergy, og ikke den amerikanske skattebetaleren, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

Justisdepartementet mener at dårlig vedlikehold på skipet førte til at det mistet strømmen og dermed mistet kursen før det traff ett av beinene til Francis Scott Key-broen

Ulykken førte også til at seks veiarbeidere som jobbet på broen, døde. Kanalen ble gjenåpnet i juni.

Delstaten Maryland anslår at det vil koste mellom 1,7 og 1,9 milliarder dollar å gjenoppbygge broen. Dette arbeidet ventes å være fullført innen høsten 2028.

(©NTB)

Flere nyheter: