Menu
En mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, etter at en kvinne ble funnet død og et barn hardt skadet i Vestnes i Romsdal. Foto: Marius Simensen / NTB

Siktet for dødelig vold i Romsdal skal holdes i varetekt på institusjon

Den 20 år gamle mannen som er siktet for dødelig vold mot sin mor i Vestnes i Romsdal og vold mot sin lillebror, skal holdes på institusjon.

Av NTB | 24.10.2024 14:29:08

Kriminalitet og rettsvesen: Det avgjorde Møre og Romsdal tingrett torsdag i en kjennelse der siktede blir ilagt såkalt fengslingssurrogat i form av plassering i institusjon i fire uker.

«Han kan holdes tilbake mot sin vilje og hentes tilbake ved unnvikelse, om nødvendig med tvang og bistand fra offentlig myndighet», heter det i kjennelsen.

– Mannen som er siktet for dødelig vold mot en kvinne i Vestnes, er avdødes sønn. Det skadede barnet er lillebroren til den siktede, har forsvarer Roy Peder Kulblik tidligere bekreftet overfor NTB.

Politiet ble varslet om saken ved 10-tiden tirsdag formiddag. En kvinne i slutten av 40-årene ble funnet død i en bolig i Vestnes i Romsdal. I boligen ble det også funnet en alvorlig skadet gutt under ti år.

Den siktede mannen ble pågrepet i nærheten kort tid etter.

Den siktede mannen bor fra før i en døgnbemannet omsorgsbolig.

«Det foreligger ny primærpsykiatrisk erklæring av 24. oktober 2024. Det foreligger fra før rettspsykiatrisk erklæring fra 2023. Retten vurderer ut fra fremkomne opplysninger … at det er sannsynlig at sak om tvungent psykisk helsevern, jf. straffeloven § 62, vil bli reist. Dette er ikke til hinder for fengsling.», skriver retten i kjennelsen.

– Det blir sentralt for meg å få klarhet i om han var på besøk hos mor uten tilsyn, sier Kulblik til Romsdals Budstikke.

– Man kan spørre seg om en person som skal ha døgnkontinuerlig tilsyn, eventuelt skal ha fått reise på besøk til mor uten slikt tilsyn.

Kulblik sier at siktede nekter straffskyld.

Det var ansatte på skolen som fant den døde kvinnen og den skadede gutten, etter at de dro hjem til familien da gutten ikke dukket opp på skolen, skriver VG.

Forsvareren vil vite hvilke vurderinger som ble gjort i forkant av voldshendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: