Menu
Influensavaksinasjonen går sin gang, ikke minst på arbeidsplasser rundt om i landet. Foto: Heiko Junge / NTB

FHI: Svært lite influensa og covid-19

Mykoplasma-lungebetennelse og rhinovirus dominerer blant luftveisinfeksjonene, går det fram av FHIs nye ukerapport. Influensa og covid-19 er det lite av.

Av NTB | 24.10.2024 13:29:16

Medisin og helse: – Forekomsten av mykoplasma-infeksjoner ser ut til å være økende fremdeles. Kikhoste er på stabilt nivå, mens det er synkende forekomst av rhinovirus-infeksjoner og covid-19, heter det i rapporten fra Folkehelseinstituttet.

Forekomsten av influensa og RS-virusinfeksjoner holder seg ifølge FHI «meget lav». Men sykehusene og kommunene må være forberedt på at innleggelser med influensa, covid-19 og andre luftveisinfeksjoner øker utover senhøsten, for sykdommene vil spre seg også i år.

I uke 42 ble det meldt om 320 tilfeller av kikhoste, hvorav fire var blant barn under 1 år. Fleste smittetilfeller var det i aldersgruppen 5–14 år.

Influensavaksinasjonen går sin gang, ikke minst på arbeidsplasser rundt om i landet. Hovedutsendingen av vaksiner til kommuner og helseforetak ble fullført i forrige uke.

Litt under 450.000 vaksinasjoner er registrert, av disse var nesten 270.000 gitt til folk over 65 år. For denne aldersgruppen er dekningen nå 25 prosent, opplyser FHI.

(©NTB)

Flere nyheter: